Danish Collector DeLacroix To Gauguin

Documentaire over de Deense zakenman Wilhelm Hansen, die een opmerkelijke collectie impressionistische kunst verzamelde in zijn zomerhuis in de buitenwijken van Copenhagen.

Tijden & Tickets

Lange tijd was er niet veel interesse in Impressionistische kunst. In hun eigen tijd kregen kunstenaars als Monet, Degas en Renoir hun werk niet aan de straatstenen verkocht. Dit veranderde in de 20e eeuw met een groep verzamelaars die streden om elk werk van de Impressionistische kunstenaars die ze konden vinden. Eén van hen was de Deense zakenman Wilhelm Hansen. In zijn zomerhuis in Ordrupgaard, in de buitenwijken van Copenhagen, legde hij een opmerkelijke collectie aan. De Ordrupgaard Collection is inmiddels uitgegroeid tot een schatkamer met enkele van de mooiste impressionistische werken ooit geschilderd: van Monet tot Gonzalès.

DANISH COLLECTOR: DELACROIX TO GAUGUIN vertelt zijn fascinerende verhaal en brengt niet alleen zijn buitengewone collectie naar het grote scherm (met exclusieve toegang tot een uitverkochte toonstelling in de Royal Academy in Londen), maar neemt je ook mee naar Hansens prachtige huis en tuinen in Ordropgaard.

David Bickerstaff, 2022, 90 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.