Play

Dancing Queen (8+)

Humoristische feelgoodfilm over een smoorverliefd twaalfjarig meisje dat aan een dansauditie deelneemt terwijl ze niet kan dansen.

Cinekid film
Tijden & Tickets

Het leven van de twaalfjarige Mina komt op zijn kop te staan wanneer de beroemde hiphopdanser E.D. Win naar haar stad verhuist. Ze wordt halsoverkop verliefd. Wanneer hij iedereen uitnodigt voor een auditie voor zijn nieuwe dansploeg, ziet Mina haar kans schoon en schrijft ze zich in. Maar ze is een belangrijk detail vergeten: ze kan helemaal niet dansen! Gelukkig krijgt ze hulp van haar pittige oma; een no-nonsense dame wiens openhartige advies altijd voor veel hilariteit zorgt. Vanaf een ongemakkelijke eerste auditie tot aan een zenuwslopende show, leert Mina gaandeweg hoe ze haar onzekerheden te lijf moet gaan. Ooh see that girl, watch that scene, digging the dancing queen!

Aurora Gosse, Noorwegen, 2023, 93 min. Nederlands gesproken, zonder ondertiteling. Met Liv Elvira Kippersund Larsson, Cengiz Al, Viljar Knutsen Bjaadal, Anne Marit Jacobsen, Anders Baasmo..