Dag van de Korte Film 2021

Op de kortste dag van het jaar, 21 december, vieren wij opnieuw de Dag van de Korte Film. Met een speciaal samengesteld filmprogramma (88 min.) wordt het publiek in de Nederlandse filmtheaters getrakteerd op de beste korte films van eigen bodem. De korte film is spannend, veelzijdig en heeft voor iedereen iets te bieden. Ook is het dé plek waar jong filmtalent zich aandient.

Tijden & Tickets
De films:

A Remark You Made
Hanna van Niekerk, Nederland 2021, 24 min.
Als Amy haar vriend Joshua vraagt om de hoofdrol te spelen in haar film over racisme, gaat ze voorbij aan de gevoelens van Joshua en de stereotypen waar ze onbewust aan bijdraagt.

Pilar
Janis Joy Epping, Diana van Houten & Yngwy Boley, Nederland 2020, 10 min., animatie
In een wereld waar de vrije natuur de strijd met de mensheid lijkt te winnen, vindt een vrouw eindelijk haar innerlijke dier en probeert ze te ontsnappen.

Watamula
Kevin Osepa, Nederland 2020, 25 min.
Beeldend kunstenaar en filmmaker Kevin Osepa, voor wie de identiteit van jonge Afro-Caribiërs een belangrijk onderwerp is, boetseert deze korte film tot een magisch-realistisch panorama waarin landschap en lotsbestemming, spiritualiteit, sensualiteit en machismo samenkomen.

Pantser
Jan Verdijk, Nederland 2021, 21 min.
Wie kun je tijdens een wereldwijde pandemie nog vertrouwen? Twee zussen die in gedwongen isolatie leven, vinden het maar verdacht als ineens een man opduikt die hen wil helpen. Winnaar Gouden Kalf voor Beste Korte Film.

Wall#4
Lucas Camps, Nederland 2021, 8 min.
Wanneer een bioscooppubliek de bezochte film begint af te kraken, krijgt het plot een onverwachte wending.