Dag van de Korte Film 2020

Programma:

Deze film is te zien via Picl
Deze film is te zien via Picl
Tijden & Tickets

DAG VAN DE KORTE FILM zien vanaf je eigen bank? Je kunt deze film thuis bekijken via Picl.

Hoe werkt het?

1. Klik op deze link
2. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay).
3. Start de film, die 48 uur te bekijken is.Korte Kuitspier
Victoria Warmerdam, NL 2019, fictie, 13’
In deze absurdistische komedie komt Anders – die zichzelf als een bovengemiddeld lange dertiger beschouwd – erachter dat de rest van de wereld hem totaal anders ziet. Na de kleinerende opmerkingen van de bakkersvrouw of de plaagstoten van de kantoorcollega's op kantoor is in ieder geval zo klaar als een klontje dat de situatie voor hem allesbehalve grappig is.
o.a. winnaar Best Short op de Roze Filmdagen en Best Comedy Short op Mexico International Film Festival.

Intermission Expedition
Wiep Teeuwisse, NL 2019, animatie, 8’
Gedurende een zonnige vakantie, hebben een groep toeristen moeite om hun drukke stadsleven los te laten en de afwezigheid van dagelijkse taken laat ze in een oncomfortabele en beangstigde plek achter.
Wereldpremière op Annecy International Animation Film Festival, Winnaar Best Independent Animator op Florida Animation Festival.

Zeepaard
Natalie Bruijns, NL 2019, fictie, 21’
Wanneer Dana een klein lichtstipje ziet flikkeren in haar baarmoeder moet ze de realiteit onder ogen zien. Ze is zwanger. Dana besluit haar zwangerschap te beëindigen. Op de dag van haar abortus ontmoet Dana vrouwen die elk de procedure op hun eigen manier ervaren.

See Me
Patty Stenger en Yvonne Kroese, NL 2020, animatie, 8’
Als niemand je ziet staan - zelfs je bloedeigen moeder niet - ga je vanzelf anders naar de dingen kijken. In de fantasie van een klein meisje worden de benen van de volwassenen dan houterige takken en een schoothondje een monster. En die vis op die sandwich blijkt stiekem nog gewoon in leven.
Winnaar Gouden Kalf Nederlands Film Festival 2020

Short Trip
Cassandra Offenberg, NL 2020, documentaire, 25’
Een groep jonge vrienden heeft een van hun beste vrienden verloren, terwijl zij zichzelf als onsterfelijk zien. Gedurende een korte trip verkennen ze elke aspect van het leven. Maar hoe resoneert deze harde confrontatie met de dood zich in hun leven?
Go Short Best Dutch Short 2020 – special mention