Dag Van De Korte Film 2019

Op de kortste dag van het jaar vieren wij opnieuw de Dag van de Korte Film. De korte film is spannend, veelzijdig en heeft voor iedereen iets te bieden. Ook is het dé plek waar jong filmtalent zich aandient. Toch krijgt de korte film vaak weinig tijd op het witte doek. Het programma bestaat uit een compilatieprogramma (86 min.) van korte films van jong Nederlands talent.

Tijden & Tickets

De films:

Human Nature
Sverre Fredriksen, Nederland 2019, 2 min., animatie
Als je de rollen van mensen en dieren eens omdraait, kom je in een wereld waarin dieren met hun huismensjes naar de mensenarts gaan. En besef je pas goed hoe merkwaardig wij omgaan met dieren.

En Route
Marit Weerheijm, Nederland 2019, 11 min.
Wanneer de negenjarige Inay op pad moet met haar vader, doet ze er alles aan om de reis te vertragen. Ze weet namelijk dat als ze te laat komt, ze beloond zal worden met een lading zoete toetjes. Winnaar Gouden Kalf voor Beste Korte Film 2019.

Vader
Isabel Lamberti, Nederland 2019, 24 min.
Vader Bob neemt zijn bijna volwassen zoon Shakur – die hij al bijna zes jaar niet meer heeft gezien – mee op een trip om hun band te versterken.

Mind My Mind
Floor Adams, Nederland 2019, 30 min., animatie
Wanneer je Asperger hebt en vertrouwt op scripts om de sociale wereld te overleven, is het niet eenvoudig om van het script af te wijken. Vooral als je geobsedeerd bent door Duitse duikbommenwerpers en gewoon met een meisje wil daten.

The Walking Fish
Thessa Meijer, Nederland 2019, 19 min.
Een ambitieuze amfibievis wil de mensenwereld ontdekken. Haar verlangen is zo sterk, dat ze transformeert in een mens. Maar zelfs als jonge vrouw blijft ze streven naar meer. Zal ze ooit tevreden zijn? Nederlandse Oscarinzending in de categorie korte films.

, 2019, 86 min. , zonder ondertiteling.