Play

Coureur

In zijn semi-autobiografisch speelfilmdebuut portretteert Kenneth Mercken een jonge wielrenner die in de voetsporen van zijn fanatieke vader wil treden, ook als dat betekent dat hij een greep moet doen naar verboden middelen.

Tijden & Tickets

Felix groeit op in een wielermilieu; zijn vader slaagde er nooit in prof te worden, maar rijdt nu bij de veteranen. Hij regeert er op de fiets en met zijn vuisten. Ook Felix zal en moet wielrenner worden. Na een moeizame start wordt hij Belgisch kampioen bij de beloftes. Hij reist af naar Italië om te gaan rijden voor een semiprofessionele ploeg. Daar gaan qua ‘medische’ begeleiding alle remmen los. Ook zijn vader gaat niets te ver om zijn grote droom – een zoon die in zijn voetsporen treedt – waar te maken.

In COUREUR wordt het wielrennen zeer authentiek weergegeven. Geen wonder, want regisseur Mercken was zelf in 2000 Belgisch wielerkampioen bij de amateurs. In Italiaanse loondienst ontdekte hij daarna dat de sport voor hem te zwaar was. Met COUREUR rekent hij af met zijn wielerverleden, maar maakt hij ook voelbaar wat de koers zo mooi maakt.

COUREUR is niet alleen geschikt voor wielerliefhebbers. Mercken maakt uitgekiend gebruik van muziek, kleur en belichting om een universele film te maken over thema’s als het najagen van je dromen en de aloude strijd om erkenning van een zoon door zijn vader. (jc)


Kortingsactie voor wielerverenigingen
Leden van Ladies First Cycling en WTC Sint Geertruid krijgen op vertoon van hun ledenpas aan de kassa het tweede kaartje gratis voor de film COUREUR.

Kenneth Mercken, België, 2018, 96 min. Nederlands & Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Niels Willaerts, Koen De Graeve, Karlijn Sileghem, Fortunato Cerlino.