Play

Open Air | Coupez!

Hilarische zombiekomedie van Michel Hazanavicius (The Artist) waarin de crew van een goedkope horrorfilm het aan de stok krijgt met echte zombies.

NB: Deze film is Engels ondertiteld.
Tijden & Tickets

Het filmfestival van Cannes opende dit jaar met deze remake van de Japanse cultfilm ONE CUT OF THE DEAD uit 2017, waarin de opnames van een low-budget zombie-horrorfilm volledig uit de hand lopen doordat de regisseur een eeuwenoude zombievloek heeft ontketend. De in bloed en andere lichaamssappen doordrenkte acteurs snakken maar naar één ding: het uitspreken door de regisseur van het verlossende ‘Coupez!’, dat het einde van de filmopnames aankondigt.

Een waarschuwing vooraf: het eerste half uur is – in de woorden van filmjournalist Gerhard Busch – niet om aan te zien. Het waarom daarvan wordt duidelijk in het verdere verloop van de film en dan blijkt dat Hazanavicius na THE ARTIST met deze zombieparodie wederom een intelligente ode brengt aan het maken van films, ditmaal aan de Z-films (low-budgetfilms die inferieur zijn aan B-films). (ms)

Michel Hazanavicius, Frankrijk, VK, Japan, 2022, 110 min. Frans gesproken, Engels ondertiteld. Met Romain Duris, Bérénice Bejo, Grégory Gadebois, Finnegan Oldfield, Matilda Anna Ingrid Lutz.