Play

Coup de Chance - Engels ondertiteld

De vijftigste film van Woody Allen – en allicht zijn zwanenzang – is een tragikomedie over een getrouwde vrouw die een affaire begint met een jeugdvriend.

Tijden & Tickets

Het in Parijs gedraaide COUP DE CHANCE– de eerste niet-Engelstalige film van Woody Allen – gaat over de belangrijke rol die toeval en geluk spelen in ons leven. Fanny en Jean zien eruit als het ideale koppel. Ze zijn succesvol in hun carrières, wonen in een prachtig appartement in een dure wijk van Parijs en ze lijken nog net zo verliefd als in de begintijd van hun relatie. Maar wanneer Fanny bij toeval Alain tegen het lijf loopt, een klasgenoot van de middelbare school, is ze op slag verliefd. Alain en Fanny ontmoeten elkaar al snel opnieuw, maar weten niet dat Jean een privédetective heeft ingehuurd om zijn vrouw te schaduwen.

De nieuwe film van Woody Allen ging in wereldpremière tijdens het filmfestival in Venetië. Buiten de bioscoop werd geprotesteerd tegen de aanwezigheid van Allen, die in 1992 door zijn adoptiedochter werd beticht van seksueel misbruik. In de bioscoopzaal klonk evenwel beleefd applaus. Allen zal dan wel nooit meer een nieuw meesterwerk van het kaliber van MANHATTAN of ANNIE HALL maken, maar COUP DE CHANCE bleek een degelijke Allen, waarin de New Yorkse filmmaker opnieuw zijn kenmerkende bespiegelingen over leven, dood en liefde met ons deelt. (mv)

Woody Allen, VS, Frankrijk, 2023, 93 min. Frans gesproken, Engels ondertiteld. Met Lou de Laâge, Valérie Lemercier, Melvil Poupaud, Niels Schneider, Anna Laik..