Play

Competencia Oficial

Antonio Banderas, Pénélope Cruz en Oscar Martínez schitteren in deze verrukkelijke satire waarin de ijdelheid en de opgeblazen pretenties van de filmwereld op de hak worden genomen.

Tijden & Tickets

Een film maken die op de festivals in de prijzen gaat vallen, dat is Lola Cuevas, beroemd avant-gardistisch filmmaker, wel toevertrouwd. Een astronomisch budget, sterrencast en een bestseller als basis voor het script: niets zal de wens van de tachtigjarige miljardair die het project financiert in de weg staan. De cast is snel geregeld, Hollywood darling en vrouwenversierder Félix Rivero en grensverleggend theateracteur Iván Torres als antagonistische broers in dit familiedrama in wording. Het feit dat de twee acteurs elkaar niet echt mogen en nog minder respecteren, is alleen maar goed voor de film. Om beider ego’s te breken laat Lola ze ogenschijnlijk simpele oefeningen doen en stelt hen negen dagen voor het daadwerkelijke filmen begint bloot aan een aantal beproevingen.

Een film in een film. Al vaak gedaan. Maar dat deert niet, want kijk eens wat een smakelijke en bijtende satire de twee Argentijnse regisseurs Duprat en Cohn ervan hebben weten te maken. In zekere zin een inkoppertje, want ook zij beschikten over een droomcast. (ej)

Mariano Cohn & Gastón Duprat, Argentinië, Spanje, 2021, 115 min. Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Penélope Cruz, Antonio Banderas, Oscar Martínez, Irene Escolar, Melina Matthews.