Play

Lumière x AIMS: Colombia In My Arms + inleiding - Engels ondertiteld

Krachtige documentaire over Colombia na de vredesovereenkomst tussen de regering en de FARC-guerrilla’s. Overleeft de fragiele vrede de rancune opgebouwd door decennia van oorlog?

Tijden & Tickets

Als in 2016 de Colombiaanse regering een vredesdeal sluit met de linkse guerrillagroep FARC, gloort er hoop op ‘een nieuw Colombia’. Maar al snel blijkt het bijzonder moeilijk uit te stijgen boven decennia van oorlog en pijn.

In een poëtische cinematografische stijl vertelt COLOMBIA IN MY ARMS het verhaal vanuit verschillende perspectieven. De guerrillastrijders in de bossen, die zich voorbereiden op ontwapening en proberen te accepteren dat hun strijd voortaan een politieke zal zijn. De elites van het ‘oude geld’, die gruwen bij het idee van een FARC met macht. Het politieke establishment, dat cynisch de maatschappelijke spanningen uitbuit voor zijn eigen politieke gewin. En de arbeiders in de cocavelden, die het allemaal samenvatten met: ‘De chaos begint aan de top, niet op de bodem.’

De film wordt ingeleid door Susana Carmona Castillo, een antropoloog met een focus op Latijns Amerika. Zij zal een korte contextualisering geven van het Colombiaanse conflict. De inleiding is in het Engels.

Jenni Kivisto & Jussi Rastas, Finland, Frankrijk, Denemarken, Noorwegen, 2020, 91 min. Spaans & Engels gesproken, Engels ondertiteld.