Play

Cold Case Hammarskjöld

Opzienbarende documentaire over het lot van VN-secretaris-generaal Dag Hammarskjöld, wiens vliegtuig in de nacht van 16 september 1961 onder verdachte omstandigheden neerstortte in Afrika.

NB: Deze film wordt niet dagelijks vertoond.
Tijden & Tickets

De crash leidde tot speculaties over een moordcomplot. De Zweed Hammarskjöld pleitte voor de onafhankelijkheid van Congo en had zich daarmee impopulair gemaakt bij de koloniale Westerse grootmachten. Meer dan vijftig jaar na dato gaat de Deense filmmaker/journalist Mads Brügger (THE AMBASSADOR) samen met de Zweedse privédetective Göran Bjorkdahl op onderzoek uit om voor eens en altijd de waarheid te achterhalen over deze cold case. Zou Hammarskjöld vermoord zijn door zijn politieke tegenstanders? En wie liet een schoppenaas achter op zijn lichaam?

Het duo stuit op gesloten deuren en veel verzet en belandt in een web van bedrog en verraad. En dan komt het tweetal iets op het spoor dat veel groter is dan de moord op een VN-secretaris…

Mads Brügger, Noorwegen, Denemarken, Zweden, België, 2019, 128 min. Engels, Frans, Zweeds, Bemba & Deens gesproken, Nederlands ondertiteld.
Cold Case Hammarskj Ld Ps 1 Jpg Sd Low 5614 1552915445