Play

Climax Releaseparty | Engels ondertiteld

In de aanloop naar hun tournee trekt een groep jonge dansers zich drie dagen terug in een afgelegen herberg om te repeteren. Op de laatste avond vieren ze feest. Niemand heeft weet van de LSD in de sangria, die rijkelijk vloeit. De massale trip die daarop volgt, mondt uit in collectieve waanzin.

Tijden & Tickets

Gaspar Noé is een regisseur die bekend staat om zijn uitermate ongemakkelijke films. Noé is gefascineerd door situaties die omslaan in chaos en anarchie. Combineer die fascinatie met een nieuwsbericht over dansers die onder invloed van een psychedelische substantie elkaar naar het leven gingen staan en CLIMAX is geboren. Cameraman Benoît Debie legt de dansers virtuoos vast. Ze krumpen en voguen op de hypnotiserende soundtrack. Het resultaat is een visueel spektakel waarin je genadeloos wordt meegezogen. (ms)

Gaspar Noé, Frankrijk, België, VS, 2018, 95 min. Frans & Engels gesproken, Engels ondertiteld. Met Sofia Boutella, Romain Guillermic, Souheila Yacoub, Kiddy Smile, Claude-Emmanuelle Gajan-Maull.