Play

Chungking Express - Engels ondertiteld

De doorbraakfilm van Wong Kar Wai volgt de lotgevallen van twee politiemannen met een gebroken hart. Een van de favoriete films van Quentin Tarantino.

Tijden & Tickets

KING EXPRESS gunt Wong Kar Wai ons een caleidoscopische kijk in het jachtige (nacht)leven van Hongkong. Oosterse cultuur, misdaad, liefde en de muziek van The Mama’s and the Papa’s (CALIFORNIA DREAMIN’) smelten samen tot een bezwerende, funky grotestadsfilm waarin je de hartslag van de miljoenenstad Hongkong voelt kloppen.

De film volgt twee politiemannen die de bons hebben gekregen. De een bestrijdt zijn liefdesverdriet met hardlopen, de ander heeft zo te lijden onder het vertrek van zijn vriendin dat hij niet merkt dat het snackbarmeisje Faye stapelverliefd op hem is. Het verhaal is echter ondergeschikt aan de energie en de visuele bravoure die Wong in zijn film wist te leggen, met dank ook aan de virtuoze Australische cameraman Christopher Doyle. Een man die, aldus HUMO, een shot van dertig lege blikken ananas naast een bubbelend aquarium vol goudvissen de allure van een machtig stilleven weet te geven.

Kom je bij ons naar de film? Kom op tijd, maar niet te vroeg. Je hebt pas 15 minuten voor aanvang van de film toegang tot ons gebouw.

Wong Kar Wai, Hong Kong, 1994, 102 min. Kantonees, Engels, Japans, Hindi, Mandarijn, Punjabi & Urdu gesproken, Engels ondertiteld. Met Brigitte Lin, Tony Chiu-Wai Leung, Faye Wong, Takeshi Kaneshiro, Valerie Chow.
Chungking Express ps 1 jpg sd low 60ace18058e4e