Play

Chungking Express

De doorbraakfilm van Wong Kar Wai volgt de lotgevallen van twee politiemannen met een gebroken hart. Een van de favoriete films van Quentin Tarantino.

Tijden & Tickets

In CHUNGKING EXPRESS gunt Wong Kar Wai ons een caleidoscopische kijk in het jachtige (nacht)leven van Hongkong. Oosterse cultuur, misdaad, liefde en de muziek van The Mama’s and the Papa’s (CALIFORNIA DREAMIN’) smelten samen tot een bezwerende, funky grotestadsfilm waarin je de hartslag van de miljoenenstad Hongkong voelt kloppen.

De film volgt twee politiemannen die de bons hebben gekregen. De een bestrijdt zijn liefdesverdriet met hardlopen, de ander heeft zo te lijden onder het vertrek van zijn vriendin dat hij niet merkt dat het snackbarmeisje Faye stapelverliefd op hem is. Het verhaal is echter ondergeschikt aan de energie en de visuele bravoure die Wong in zijn film wist te leggen, met dank ook aan de virtuoze Australische cameraman Christopher Doyle. Een man die, aldus HUMO, een shot van dertig lege blikken ananas naast een bubbelend aquarium vol goudvissen de allure van een machtig stilleven weet te geven.

Voor de film vertonen we de korte voorfilm:
Amy & May, Catherina Iosifidis, 2022, 10'
Kort drama waarin de vriendschap tussen twee beste vriendinnen op de proef wordt gesteld. De meiden blijken ieder een andere verwachting te hebben van het feestje dat ze samen bezoeken.

Wong Kar Wai, Hong Kong, 102 min. Kantonees, Engels, Japans, Hindi, Mandarijn, Punjabi & Urdu gesproken, Nederlands ondertiteld.