Play

Charlie & Hannah Gaan Uit - Engels ondertiteld

Een speelse en visueel vernuftige romantische komedie in dromerig zwart-wit over twee Antwerpse hartsvriendinnen die een knotsgekke nacht beleven.

Tijden & Tickets

N.B. Deze versie is Engels ondertiteld. Voor de Nederlands ondertitelde versie klik hier.

Het fantasierijke CHARLIE EN HANNAH GAAN UIT is een ode aan het onstuimige stadsleven van hippe twintigers; een bestaan gevuld met studeren, flirten, seks en veel drank. Nadat Charlie en Hannah een magisch snoepje hebben genomen, verandert de wereld om hen heen op surrealistische wijze. Alle wetten van de fysica worden getart in een bizarre nacht waarin ze onder meer een sadistische dwerg, twee geisha’s en één Piemelboy ontmoeten, kennismaken met een man die graag in hijskramen klimt en in een vooroorlogs bordeel belanden. Verbijsterende gebeurtenissen, waarop Charlie en Hannah laconiek reageren, ondertussen doorbabbelend over écht belangrijke zaken: het omgaan met exen en relaties.

Het frisse speelfilmdebuut van Bert Scholiers bulkt van de inventieve beeldgrapjes en cinefiele knipogen, en werd in de Belgische pers geprezen als ‘de kleurrijkste zwart-witfilm van het jaar’.

Bert Scholiers, België, 2017, 75 min. Nederlands gesproken, Engels ondertiteld. Met Evelien Bosmans, Daphne Wellens, Frances Lefebure, Patrick Vervueren, Astrid Haerens.