Play

Challengers

Nieuwe film van Luca Guadagnino (Call Me By Your Name) over tenniscoach Tashi die probeert haar man Art – een tenniskampioen uit vorm – weer aan de top te krijgen. De spanningen lopen hoog op als Art het moet opnemen tegen Tashi’s ex.

Tijden & Tickets

In CHALLENGERS vertolkt Zendaya (recent ook te zien in DUNE: PART TWO) Tashi, een tennisspeelster die, nadat een blessure het einde van haar profcarrière inluidde, coach is geworden. Ze is getrouwd met een tenniskampioen die een mindere periode doormaakt. Tashi’s pogingen haar man er weer bovenop te helpen, nemen een verrassende wending wanneer hij het moet opnemen tegen Patrick, zijn voormalige beste vriend en de ex van Tashi. De seksuele spanning tussen de drie hangt bijna tastbaar in de lucht.

Luca Guadagnino (A BIGGER SPLASH, IO SONO L’AMORE) noemt zijn nieuwe film een sexy komedie. De Italiaan heeft een reputatie opgebouwd als een meesterstilist met een feilloos gevoel voor esthetiek. Voor CHALLENGERS werkte hij samen met de gerenommeerde modeontwerper Jonathan Anderson, creatief directeur van het Spaanse modehuis Loewe. Voor Anderson is het de eerste keer dat hij kostuums voor een film ontwerpt, maar in zijn mode heeft hij al vaak blijk gegeven van zijn grote liefde voor cinema. Zo refereerde hij in zijn collecties al eens aan de animatiefilms van Studio Ghibli en aan de horrorklassieker CARRIE.

CHALLENGERS was oorspronkelijk gepland als openingsfilm van het filmfestival in Venetië, maar de release werd uitgesteld als gevolg van de staking van de acteursvakbond SAG-AFTRA. (mv)

Luca Guadagnino, VS, 2023, 132 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Zendaya, Mike Faist, Josh O’Connor, Darnell Appling, Bryan Doo.