C’est Ça L’Amour - Engels ondertiteld

Ontwapenende film over een man die zich geen raad weet met zijn twee tienerdochters en door deelname aan een theaterproject probeert zijn vrouw weer voor zich te winnen.

Tijden & Tickets

Als zijn vrouw het niet meer ziet zitten en het huis verlaat, moet Mario het alleen zien te rooien met zijn dochters. De veertienjarige Frida verwijt hem dat hij er de oorzaak van is dat haar moeder weg is gegaan. De zeventienjarige Niki droomt ervan op eigen benen te staan; Mario zelf koestert de hoop dat zijn vrouw terug zal keren.
Claire Burger gebruikt vaak elementen uit haar eigen leven in haar films. Haar geboorteplaats Forbach diende al eerder als achtergrond voor haar werk; ditmaal speelt de film zich zelfs gedeeltelijk in haar ouderlijk huis af. De acteur/regisseur Bouli Lanners schittert in zijn rol van Mario, de man die te midden van de vrouwen in zijn leven het spoor compleet bijster is. (ms)

Claire Burger, Frankrijk, België, 2018, 89 min. Frans gesproken, Engels ondertiteld. Met Bouli Lanners, Justine Lacroix, Cécile Rémy-Boutang, Antonia Buresi, Célia Mayer.
C Est A L Amour Ps 1 Jpg Sd Low 190401 135211 5807 1554119531