Play

Canción Sin Nombre

Peruaans drama over een zwangere boerenvrouw uit de Andes die – gelokt door een radioadvertentie waarin gratis medische hulp wordt beloofd – naar Lima reist om te bevallen.

Tijden & Tickets
Na een haastige vermoeide blik op haar dochtertje net na de bevalling, ziet Georgina haar kind nooit meer terug. Als ze de volgende ochtend komt om het meisje op te halen, blijkt ze te zijn verdwenen, net als de kliniek waar ze is bevallen. Samen met haar man Leo gaat ze op zoek naar haar baby. De autoriteiten zijn niet onder de indruk van het verhaal van deze arme indígenas. De enige die naar haar verhaal wil luisteren is de jonge journalist Pedro.

Het debuut van de Peruaanse schrijver/regisseur Melina León is gebaseerd op historische feiten. Het decor voor deze mysterieuze babyroof is het Peru van de controversiële populistische president Alan García en de communistische terroristische beweging het Lichtend Pad – in de jaren tachtig van de vorige eeuw. De zwart-wit fotografie biedt een passend decor voor de kafkaëske nachtmerrie waarin Georgina is terechtgekomen. De vergelijking met ROMA is snel gemaakt. (ej)

Melina León, Peru, Spanje, VS, Chili, 2019, 97 min. Quechua & Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Pamela Mendoza, Tommy Párraga, Lucio Rojas, Maykol Hernández.