Play

Can You Ever Forgive Me?

Scherpzinnig drama over een werkloze schrijfster die haar financiële sores verlicht met een lucratief handeltje in valse brieven van overleden sterren waarvan ze biografieën heeft geschreven. Gebaseerd op de gelijknamige memoires van Lee Israel. Werd genomineerd voor drie Oscars.

Tijden & Tickets

Waar Lee Israel eens het leven van Katharine Hepburn, Tallulah Bankhead, Estee Lauder en journalist Dorothy Kilgallen nauwgezet optekende en succesvol te gelde wist te maken, vallen haar pennenvruchten inmiddels niet meer in de smaak. Israels financiële situatie is nijpend. Een in haar bezit zijnde brief van een beroemdheid brengt haar op het idee brieven te gaan vervalsen om ze vervolgens te verkopen. Maar hoe meer van haar nepbrieven er in omloop zijn, hoe groter de kans dat ze wordt gesnapt.

Dat een succesvolle biografe een van Amerika’s grootste oplichters zou worden, lijkt uit de lucht gegrepen, maar is waargebeurd. Met CAN YOU EVER FORGIVE ME? illustreert Heller opnieuw dat de waarheid vreemder is dan fictie. (ms)

Marielle Heller, VS, 2018, 106 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Melissa McCarthy, Richard E. Grant, Dolly Wells, Ben Falcone, Gregory Korostishevsky, Jane Curtin.