Play

Call Me by Your Name

Sensueel en teder liefdesdrama over de ontluikende romance tussen een zeventienjarige jongen en een iets oudere man op het zonovergoten Italiaanse platteland. Naar de veelgeprezen coming-out/coming-of-age roman van André Aciman. Scenarist James Ivory won de Oscar voor het Beste Bewerkte Script voor de film.

Tijden & Tickets

Begin jaren tachtig brengt de gevoelige en gecultiveerde Elio samen met zijn ouders de zomer door in een idyllische Italiaanse villa. Als de knappe Amerikaanse academicus Oliver tijdelijk bij hen intrekt om Elio’s geleerde vader te helpen, is de jongen meteen geïntrigeerd. Hij verzint van alles om tijd met Oliver door te brengen, maar is tegelijkertijd onzeker over zijn ontluikende gevoelens. Ook Oliver is geïntrigeerd, maar huiverig om de eerste stap te zetten aangezien Elio onervaren is en bovendien de zoon van zijn baas. Er ontstaat een voorzichtige hofmakerij die hen voor altijd zal veranderen.

Luca Guadagnino (IO SONO L’AMORE, A BIGGER SPLASH) vertelt het verhaal met overweldigend intensiteit en vult iedere scene met leven. Een film met licht, blijdschap en hartverscheurende emoties, die niemand onberoerd zal laten. (ek)

Luca Guadagnino, Duitsland, Italië, Frankrijk, VS, 2017, 132 min. Engels, Frans, Duits & Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg, Amira Casar, Esther Garrel.
Call Me By Your Name Ps 1 Jpg Sd Low 388 1512130536