Play

Call Me by Your Name

Teder liefdesdrama over de ontluikende romance tussen een zeventienjarige jongen en een iets oudere man op het zonovergoten Italiaanse platteland. Reprise naar aanleiding van de première van Challengers, de nieuwe film van Luca Guadagnino.

Tijden & Tickets

Begin jaren tachtig brengt de gevoelige en gecultiveerde Elio samen met zijn ouders de zomer door in een idyllische Italiaanse villa. Als de knappe, 24-jarige Amerikaanse academicus Oliver tijdelijk bij hen intrekt om Elio’s geleerde vader te helpen, is de jongen meteen geïntrigeerd. Hij verzint van alles om tijd met Oliver door te brengen, maar is tegelijkertijd onzeker over zijn ontluikende gevoelens. Ook Oliver is geïntrigeerd, maar huiverig om de eerste stap te zetten, aangezien Elio onervaren is en bovendien de zoon van zijn baas. Er ontstaat een voorzichtige hofmakerij die hen voor altijd zal veranderen.

Luca Guadagnino (IO SONO L’AMORE, A BIGGER SPLASH) vertelt het verhaal met overweldigende intensiteit en vult iedere scene met leven. De film kreeg vier Oscarnominaties, waarvan die voor beste bewerkte scenario (voor James Ivory) verzilverd werd.

Luca Guadagnino, Italië, Frankrijk, Brazilië, VS, 2017, 132 min. Engels, Italiaans, Frans & Duits gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg, Amira Casar, Esther Garrel.