Play

Burning

Psychologische thriller van Lee Chang-dong (Poetry, Secret Sunshine) waarin Jong-soo en Ben beiden vallen voor hetzelfde meisje. Als zij plotsklaps verdwijnt, raakt Jong-soo geobsedeerd door het idee dat Ben er meer van weet.

Tijden & Tickets

Uitgangspunt van de film is het korte verhaal SCHUURTJES IN BRAND STEKEN van de Japanse schrijver Haruki Murakami, dat in de handen van Lee Chang-dong uitgroeit tot een film van tweeënhalf uur. Chang-dong verwerkt in zijn film zijn blik op de maatschappelijke omwentelingen die gaande zijn, zowel in zijn eigen land als wereldwijd, en hoe deze jongeren beïnvloeden. Hij maakt zich er zorgen over dat de generatie van de millennials de eerste generatie is die er slechter aan toe is dan de generatie van hun ouders en observeert de machteloosheid en woede die daarmee gepaard gaat.

De uit internationale filmjournalisten bestaande FIPRESCI-jury kende in Cannes hun prijs aan BURNING toe, die zij omschreven als ‘een visueel verbluffende film en een emotioneel complex commentaar op de hedendaagse samenleving.’ (ms)

Chang-dong Lee, Zuid-Korea, 2018, 148 min. Koreaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Yoo Ah-In, Steven Yeun, Jeon Jong-seo, Kim Soo-Kyung, Choi Seung-ho.