Play

Bulbul Can Sing

Indiaas drama over drie tieners die in hun zoektocht naar hun eigen identiteit in conflict komen met de traditionele waarden van hun dorpsgemeenschap in de deelstaat Assam.

NB: Deze film wordt niet dagelijks vertoond.
Tijden & Tickets

Rima Das gooide eerder hoge ogen met VILLAGE ROCKSTARS, een film die ze niet alleen regisseerde, maar waarvoor ze ook het scenario schreef en het camerawerk, de productie en de financiering deed. Voor BULBUL CAN SING combineert ze opnieuw de rol van regisseur, scenarist en producent. En ze keert ook weer terug naar haar geboortedorp.
Het werk van Rima Das kenmerkt zich door de kritische blik op de Indiase samenleving. Ditmaal belicht ze hoe de traditionele waarden van een dorpsgemeenschap steeds vaker botsen met het hedendaagse individualisme en de drang naar verandering bij de jeugd, die zich ook hoe langer hoe meer verzet tegen de heersende bekrompen seksuele moraal. (ms)

Rima Das, India, 2018, 95 min. Hindi & Assamees gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Pakija Begam, Arnali Das, Manabendra Das, Manoranjan Das, Bonita Thakuriya.