Play

Buladó

Magisch-realistisch en liefdevol verhaal over een kleine familie in Band’abou, Curaçao. Winnaar van het Gouden Kalf voor Beste Film op het Nederlands Film Festival 2020.

Tijden & Tickets

De elfjarige Kenza woont samen met haar vader Ouira en opa Weljo op een autosloperij in de binnenlanden van Curaçao. De twee mannen zijn elkaars tegenpolen: Ouira is een kordate, rationele politieagent, terwijl Weljo zich identificeert met de oorspronkelijke bewoners en de spiritualiteit van het eiland. Terwijl de relatie tussen Ouira en Weljo steeds moeizamer wordt, zoekt de eigenzinnige Kenza vastberaden naar haar eigen weg tussen de twee uitersten.

Regisseur Eché Janga (HELIUM) baseerde zijn tweede speelfilm deels op een in zijn eigen familie mondeling doorgegeven geschiedenis uit de slaventijd.

Kom je bij ons naar de film? Kom op tijd, maar niet te vroeg. Je hebt pas 15 minuten voor aanvang van de film toegang tot ons gebouw.

Eché Janga, Nederland, 2020, 86 min. Nederlands gesproken, zonder ondertiteling. Met Tara Richards, Everon Jackson Hooi, Felix de Rooy.