Play

Buddy

Heddy Honigmann (Het Ondergronds Orkest) onderzoekt de hechte band tussen mens en dier in dit aangrijpende portret van een zestal geleidehonden en hun eigenaren.

Tijden & Tickets

‘Zonder Mister zouden we nu waarschijnlijk niet meer samen zijn.’ Patricia heeft het over de hond die haar man ‘s nachts wakker maakt als zijn nachtmerries hem terug brengen naar de oorlog in Afghanistan. Dankzij Mister houdt het huwelijk van veteraan Trevor en Patricia stand en kan hij weer vader zijn voor zijn kinderen.

In BUDDY vertelt Heddy Honigmann het verhaal van zes bijzondere honden die onmisbaar zijn voor hun eigenaars. Ze zijn speciaal opgeleid om hen te helpen in het leven dat niet altijd makkelijk is. Ze volgt onder meer een blinde vrouw van 86, die terugdenkt aan alle viervoeters die haar sinds haar eenentwintigste hebben bijgestaan. Van de meesten hangt een schilderij aan de muur, portretten die ze zelf niet kan zien. Honigmann ondervraagt de hondenbezitters op de voor haar zo kenmerkende wijze − respectvol, betrokken en gebaseerd op een diepe vertrouwensband − naar wat de dieren voor hen betekenen. ‘Ik denk dat het woord ‘liefde’ wel past,’ antwoordt een slechtziende man. ‘Maar het blijft wel een hond. En ik blijf een mens.’

BUDDY is een ode aan de vechtlust van de hoofdpersonen en een liefdevol portret van de diepe band tussen mens en hond. (bron: www.idfa.nl)

Heddy Honigmann, Nederland, 2018, 86 min. Nederlands gesproken, zonder ondertiteling.