Play

Bon Dieu 2

De families Verneuil en Koffi zijn terug in dit hilarische vervolg op de Franse bioscoophit uit 2014. Een nieuwe crisis leidt wederom tot kopzorgen bij het conservatieve echtpaar.

Tijden & Tickets

Een horrorscenario voor het echtpaar Verneuil: hun eerste dochters zijn respectievelijk met een moslim, een jood, een Chinees en een Senegalees getrouwd. Hun schoonzonen willen samen met hun vrouwen en kinderen het land verlaten en hun geluk in het buitenland beproeven, maar Claude en Marie kunnen zich geen leven zonder kroost in de buurt voorstellen. Dus proberen ze een stokje voor die emigraties te steken. Ondertussen landt de familie Koffi in Frankrijk voor het huwelijk van hun dochter. Ook hen staat een aantal pittige verrassingen te wachten.

Dit vervolg op de bioscoophit van regisseur Philippe de Chauveron – die vijf jaar geleden goed was voor meer dan tien miljoen bezoekers in Frankrijk – fileert de problematische Franse cultuur wederom op een aangenaam luchtige wijze. (wg)

Philippe de Chauveron, Frankrijk, 2019, 99 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Christian Clavier, Chantal Lauby, Ary Abittan, Medi Sadoun, Frédéric Chau.