Play

Boléro

Historisch drama van Anne Fontaine (Coco Avant Chanel) over de moeizame totstandkoming van wat uiteindelijk een wereldberoemd meesterwerk werd: de Boléro van componist Maurice Ravel.

Tijden & Tickets

Bekijk hier de Engels ondertitelde voorstellingen van deze film.

Zes jaar duurde het uiteindelijk, voordat deze prachtige compositie werd voltooid. Het tekent de componist Ravel, een moeilijk te doorgronden en altijd twijfelende persoon, die vol met zelfkritiek zat.

Dit boeiende, psychologische portret zoomt in op een man die op een bepaald moment de opdracht krijgt tot het schrijven van muziek voor een ballet. Al snel komt hij volledig vast te zitten in zijn creatieve proces. Met hulp van zijn geliefde en vrienden kan hij de compositie toch tot een goed einde brengen. Hij is er zelf niet erg over te spreken, vindt het ‘geen muziek’.

Deze klassieke biopic neemt de tijd om deze onconventionele componist, met al zijn frustraties en mislukkingen, te portretteren en zijn meest hypnotiserende werk te belichten. Tot op heden wordt ergens op de wereld elk kwartier de Boléro gespeeld of beluisterd. (av)

Anne Fontaine, Frankrijk, 2024, 120 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Jeanne Balibar, Raphaël Personnaz, Doria Tillier, Emmanuelle Devos, Vincent Perez.