Play

Boiling Point

Een zenuwslopende en spannende kijk achter de schermen van een Londens restaurant op de drukste en meest stressvolle dag van het jaar. Gefilmd in één lange ononderbroken take.

Tijden & Tickets

Chef-kok Andy Jones heeft net een vervelend telefoontje met zijn ex achter de rug als hij zijn trendy restaurant in Londen binnenstapt. Daar wacht hem de ene na de andere ‘uitdaging’. Eerst is er een inspectie van de Voedsel- en Warenautoriteit. Vervolgens blijkt er een tekort te zijn aan ingrediënten. Zijn sous-chef wil meer betaald krijgen en schermt met een aanbod van een rivaliserend restaurant. De restaurantmanager vindt de kwaliteit van het eten van ondergeschikt belang. In het publiek zitten onder meer een bekende tv-kok met een gevreesde recensent, een trio influencers met eigen dieetwensen en een verloofd stel met een notenallergie. Intussen bestaat het team in de keuken niet bepaald uit de meest stabiele medewerkers.

BOILING POINT voelt als meerijden in een raceauto die op een muur afraast. Een soort continue paniekaanval die wordt versterkt door de opname in één take. De grote vraag is natuurlijk: weet de chauffeur op tijd de bocht te nemen en de muur te vermijden? (jc)

Philip Barantini, VK, 2022, 95 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Stephen Graham, Vinette Robinson, Alice Feetham, Ray Panthaki.