Play

Bo

Roadmovie over een vrouw die naar Georgië reist om het graf van haar vader te bezoeken. Daar loopt ze diens jeugdvriend Levan tegen het lijf, voor wie ze al snel iets gaat voelen.

Tijden & Tickets

De onverschrokken Bo is naar Georgië vertrokken om het graf van haar vader, een bekende trompettist, te bezoeken. Onderweg ontmoet ze vrachtwagenchauffeur Levan, een jeugdvriend van haar vader. Op zoek naar haar roots en een beter begrip van haar vader, besluit ze om mee te liften in Levans vrachtwagen. Ondanks het leeftijdsverschil geven ze voorzichtig toe aan de liefde die ze voor elkaar voelen. Het melancholische trompetspel van Bo’s vader begeleidt hun reis door het adembenemende Georgische landschap. De opbloeiende liefde tussen Bo en Levan zorgt ervoor dat ze uiteindelijk hun donkerste geheimen met elkaar durven te delen.

BO van de Sittardse regisseur Joost van Ginkel is geselecteerd als de slotfilm van het Nederlands Film Festival. Eerder presenteerde de filmmaker zijn debuut 170 HZ op het festival, eveneens met Gaite Jansen in de hoofdrol. De film won de Gouden Kalf Publieksprijs. Met zijn tweede film, THE PARADISE SUITE, viel Van Ginkel opnieuw in de prijzen in Utrecht: de film won drie Gouden Kalveren, waaronder Beste Film.

Joost van Ginkel, Nederland, 2021, 93 min. Nederlands, Engels & Georgisch gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Gaite Jansen, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Rati Tsiteladze.
Bo ps 1 jpg sd low 62eb7efb0d592