Play

Bloody Nose, Empty Pockets

Documentaire over het laatste etmaal uit het bestaan van de Roaring 20s, een armoedige buurtkroeg aan de rand van Las Vegas.

Tijden & Tickets
Daglicht dringt zelden door in de Roaring 20s en dat bepaalt een deel van de aantrekkingskracht van deze buurtkroeg. Voor veel vaste bezoekers is de bar een tweede huiskamer; voor Michael, een aan lager wal geraakte acteur die na sluitingstijd het café schoonmaakt, zijn enige. Maar vanaf morgen is dat allemaal voorbij. Roaring 20s sluit definitief de deuren, en de broers Bill en Turner Ross leggen het laatste etmaal in zijn bestaan vast.

De binnendruppelende gasten vormen een doorsnee van de samenleving: oud, jong, wit, zwart, vrouw, man – en alles daartussenin. Naarmate de avond vordert, de alcohol vloeit en de allerlaatste ronde nadert, komt het drama aan de oppervlakte. Verhalen van eenzaamheid, ontgoocheling en verlies, dronken verwijten en liefdesverklaringen houden deze gelegenheidsfamilie van kroegtijgers en barkeepers bij elkaar.
In deze ode aan de typisch Amerikaanse dive bar, door het Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone opgenomen in hun top-10 van beste Sundance-films, hanteren de makers de stilistische kenmerken van cinéma vérité om een ervaring te verbeelden die tijd, plaats en werkelijkheid overstijgt.

Bill Ross IV & Turner Ross, VS, 2020, 99 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.
Bloody Nose Empty Pockets Ps 1 Jpg Sd Low 10687 1605528325