Play

Q&A: Bloody Marie

Rauwe en bij vlagen hilarische film over een getergde striptekenaar die op de Amsterdamse wallen haar problemen probeert weg te zuipen. Na afloop van de film vindt er een vraag-en-antwoord-gesprek – een Q&A – plaats met regisseur Guido van Driel.

Tijden & Tickets

De ooit succesvolle Duitse striptekenaar Marie Wankelmut woont op de Amsterdamse wallen. Levend als een drankzuchtig, ongeleid projectiel belandt ze van het ene conflict in het andere. ‘Een kip tokt, een tekenaar tekent en ik drink’, zegt ze zelf. Een gruwelijk ontnuchterende gebeurtenis bij haar directe buren dwingt haar om in actie te komen en het roer om te gooien.

BLOODY MARIE is de tweede speelfilm van striptekenaar/filmmaker Guido van Driel, die met zijn debuutfilm DE WEDEROPSTANDING VAN EEN KLOOTZAK het Internationaal Film Festival Rotterdam mocht openen. Opnieuw toont van Driel zijn fascinatie voor de rauwe marge van het bestaan en voor mensen die in volle vaart op de afgrond afstormen. Deels psychologisch portret, deels thriller met occulte accenten: BLOODY MARIE laat zich niet gemakkelijk in een hokje plaatsen. De tekeningen die in de film met regelmaat opduiken zijn prenten uit het niet bestaande tweede stripboek van Marie Wankelmut.

Tijdsschema:
19.30 Intro
19.35 Bloody Marie
21.00 Q&A
21.30 Einde

Gesproken taal randprogramma: Nederlands

Guido van Driel, Nederland, 2019, 87 min. Nederlands gesproken, zonder ondertiteling. Met Susanne Wolff, Mark Rietman, Leny Breederveld, Jan Bijvoet, Dragos Bucur, Teun Luijkx, Aart Staartjes.