Play

Blanco en Blanco

In Venetië bekroond claustrofobisch drama over een fotograaf die rond 1900 op Vuurland arriveert voor een huwelijk, maar getuige wordt van bruut machtsmisbruik en genocide.

NB: Deze film is Engels ondertiteld.
Tijden & Tickets

Fotograaf Pedro trekt naar het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika voor een opdracht; hij moet de bruiloft van een machtige landeigenaar zo fraai mogelijk vastleggen. De opdrachtgever blijkt afwezig, maar laat wel zijn piepjonge bruid portretteren. Terwijl Pedro wacht op de trouwerij, die telkens wordt uitgesteld, raakt hij steeds meer geobsedeerd door het meisje en haar schoonheid. Tegelijkertijd gaat Pedro steeds meer deel uitmaken van het ruige leven op Vuurland. De mannen in dienst van de onzichtbare meester drinken zich lam, schieten het wild af en moorden de lokale Selk’nam-indianen uit. Pedro krijgt de opdracht om dit alles te fotograferen want ‘we schrijven hier geschiedenis’, zoals het adagium van de overheersers luidt. Zo wordt de fotograaf ooggetuige van en zelfs medeplichtige aan moord.

Théo Court, Spanje, Chili, Frankrijk, Duitsland, 2019, 100 min. Spaans & Engels gesproken, Engels ondertiteld. Met Alfredo Castro, Lars Rudolph, Ignacio Ceruti, David Pantaleón, Esther Vega Perz.