Play

Black Swan

Op woensdag 28 februari geeft Ingrid van de Ven, psychiater- psychoanalytica, een inleiding voorafgaand aan de film Black Swan in het kader van de filmreeks Psychoanalyse & Film. In deze psychothriller onderzoekt Aronofsky (Requiem for a Dream, mother!) de destructieve obsessie met perfectie. Natalie Portman won in 2011 de Oscar voor Beste Actrice voor haar hoofdrol in de film.

N.B: Met inleiding door Ingrid van de Ven, psychiater- psychoanalytica i.o..
Tijden & Tickets

BLACK SWAN volgt een danseres van een top-balletgezelschap in New York. De artistiek directeur kondigt aan het nieuwe seizoen te openen met een uitvoering van het Zwanenmeer. Voor de moeilijke dubbele hoofdrol van Witte en Zwarte Zwaan passeert hij de ouder wordende ballerina Beth en selecteert hij de jongere Nina. Aangespoord door haar overambitieuze moeder stort Nina zich volledig in de rol. Ze legt zichzelf zo’n hoge druk op dat ze langzaam vervalt in een staat van paranoia, lust, rebellie en geweld.

Darren Aronofsky, VS, 2010, 108 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Natalie Portman, Vincent Cassel, Mila Kunis, Barbara Hershey, Winona Ryder.