Best Of Go Short On Tour 2018

International Short Film Festival Nijmegen is het jaarlijkse hoogtepunt voor de korte film in Nederland. Na afloop van het festival gaat Go Short direct op tour met een topselectie uit het programma. Met onder andere Kiem Holijanda van de Nederlandse filmmaker Sarah Veltmeyer, winnaar van de Kristallen Beer (Berlinale 2018).

Tijden & Tickets

Copa-Loca
Christos Massalas / Fictie / Griekenland / 15’
Dit is het verhaal van Copa-Loca, een verlaten Grieks zomer resort. Paulina is het meisje in het hart van Copa-Loca. Iedereen geeft om haar en zij geeft om iedereen – op elk mogelijke manier.

Solar Walk
Reka Bucsi / Animatie / Denemarken / 21’
Solar Walk toont de reis van individuen en hun creaties door tijd en ruimte. Elke betekenis of actie bestaat alleen vanuit het perspectief van het individu, maar dit is nooit dwingend wanneer je het ziet vanuit het perspectief van het zonnestelsel. Laten we de chaos accepteren als schoonheid en kosmisch!

Kiem Holijanda
Sarah Veltmeyer / Fictie / Nederland / 14’
Andi wil graag een telefoon om 5 minuten porno te kijken, waardoor hij niet opmerkt dat zijn broer afscheid neemt.

Black Line
Francesca Scalisi, Mark Olexa / Documentaire / Zwitserland / 11’
Een vrouw vist in troebel water, de lijdende natuur, het gebroken zingen van de Muezzin, alles verbonden door een dunne, zwarte lijn.

Hot Tea
Marcel Tigchelaar / Animatie / Nederland / 2’
In deze getekende animatie waarin niet gesproken wordt, laat een man zich bedwelmen door de dampen van een glas hete thee. Hij droomt weg in een kleurige wereld waarin geuren in beeld lijken te worden gevangen en daarbij fysieke krachten krijgen. Juist als het genot van de man zich opbouwt tot een sensueel hoogtepunt, gooit het glas roet in het eten.

JUCK [THRUST]
Olivia Kastebring, Julia Gumpert, Ulrika Bandeira / Documentaire / Zweden / 18’
JUCK is een hybride film waarin documentaire, dans en fictie verbonden worden. De film toont de dansgroep JUCK die in 2013 bekend werd met een video die viral ging over de hele werd. De baanbrekende performance van JUCK zocht de grenzen op en onderzocht hoe wij het vrouwelijk lichaam zien. JUCK bevraagt de positie van object en subject. Ze provoceren, inspireren en doorbreken normen. De film stelt de vraag: wat is vrouwelijkheid?

, 2018, 81 min. , Engels ondertiteld.