Play

Bergman Island

Een Amerikaans regisseurskoppel gaat op het Zweedse eiland Fårö – thuisbasis van de legendarische regisseur Ingmar Bergman – op zoek naar inspiratie voor hun nieuwe projecten.

Tijden & Tickets

Ze nemen als Artists in Residence intrek in het huis dat dienst deed als decor voor Bergmans SCÈNES UIT EEN HUWELIJK. Voor Tony is het eiland een grote bron van inspiratie. Chris heeft het moeilijker, onder meer omdat ze hun dochter mist. Ook vlot het niet met het draaiboek voor haar film over een gescheiden koppel dat elkaar tegen het lijf loopt op het huwelijk van een gemeenschappelijke vriend. Ze begint Tony over het draaiboek te vertellen en gaandeweg raken fictie en werkelijkheid steeds meer met elkaar verweven.

Mia Hansen-Løve brengt een bescheiden ode aan het werk van Bergman zonder daarbij haar handelsmerk, het semi-biografische aspect in haar werk, te verloochenen. Ze was vijftien jaar samen met regisseur Olivier Assayas, met wie ze een dochter heeft. (ms)

Mia Hansen-Løve, Frankrijk, België, Duitsland, Zweden, Mexico, 2019, 109 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Vicky Krieps, Tim Roth, Grace Delrue, Mia Wasikowska, Anders Danielsen Lie.
Bergman Island ps 1 jpg sd low 62724b901ffc2