Play

Benedetta

Pikant en humoristisch kostuumdrama van Paul Verhoeven (TURKS FRUIT, ZWARTBOEK, BASIC INSTINCT) over het leven van een Italiaanse lesbische non in de zeventiende eeuw.

Tijden & Tickets

Benedetta heeft als non in het klooster veel aanzien verworven, niet alleen door haar religieuze toewijding aan God, maar ook door haar vele talenten. Ze heeft visie, zowel religieus, politiek als sociaal. De andere kant van de medaille is het manipuleren van mensen met de bedoeling macht te krijgen. Als de jonge Bartolomea haar intrede doet in het klooster ontwaakt ook Benedetta’s seksualiteit. Dat kan niet anders dan tot grote problemen leiden.

De kracht van Verhoevens films is het spelen met de waarheid. Je weet nooit of iemand oprecht is of niet. Benedetta gelooft heilig in de dingen die ze doet. De regisseur gaat er in al zijn films van uit dat het onmogelijk is om te achterhalen of iemand oprecht is. Het is aan de kijker om te oordelen, daarbij bedenkend dat de simpele waarheid niet bestaat. Sterk acteerwerk, de prachtige filmmuziek van Anne Dudley en sfeervolle belichting maken de film zeer de moeite waard.

Paul Verhoeven, Frankrijk, 2019, 131 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Virginie Efira, Charlotte Rampling, Lambert Wilson.
Benedetta ps 1 jpg sd low Photo by Guy Ferrandis 610957f9ab18e