Play

Belle

Een virtuoos, overdonderend Japans animatiesprookje waarin het verhaal van de Disneyklassieker Belle En Het Beest verplaatst wordt naar het tijdperk van sociale media.

Tijden & Tickets

Suzu is een onzekere en verlegen tiener die worstelt met traumatische ervaringen uit haar verleden. Op een dag treedt ze ‘U’ binnen, een virtuele wereld – bestaande uit een netwerk van aan elkaar gekoppelde virtuele 3D-ruimtes – met miljarden leden op internet. In deze virtuele wereld neemt Suzu een andere identiteit aan. Als de zangeres Belle groeit ze uit tot een superster en raakt ze in de ban van de mysterieuze Dragon, die een spoor van verwoesting trekt door ‘U’.

Mamora Hosoda (MIRAI) is uitgegroeid tot een van de beste anime-auteurs van dit moment. In BELLE weet hij de Disneyklassieker BELLE EN HET BEEST op spectaculaire wijze te verplaatsen naar het huidige cybertijdperk, maar tegelijkertijd ook de emotionele kern van dit sprookje over rouw en verbinding te behouden. HUMO vatte het prachtig samen: ‘Hosoda laat in het in alle kleuren uiteenspattende BELLE heel mooi zien dat onlinewerelden een magische plek kunnen zijn waar zelfs de eenzaamste outcasts openbloeien.’

Mamoru Hosada, Japan, 2021, 121 min. Japans gesproken, Nederlands ondertiteld.
Belle ps 1 jpg sd low 625fca8f6cc44