Play

Before Sunrise - Linklater in focus

De Amerikaanse aspirant-schrijver Jesse en de Franse studente Celine ontmoeten elkaar in een Europese trein en besluiten samen een nacht door te brengen in Wenen. Eerste deel van de klassiek geworden Before-filmreeks.

Klassieker
NB: Deze film is Engels gesproken en niet ondertiteld.
Tijden & Tickets

Een ontmoeting tussen twee mensen. Meer dan dat is het eigenlijk niet, maar Richard Linklater bewijst dat je uit dat simpele gegeven een prachtige romantische film kunt puren. In BEFORE SUNRISE ontmoeten Jesse en Celine elkaar voor het eerst. Hij is een Amerikaanse toerist op weg naar Wenen voor zijn terugvlucht naar de VS. Zij zit toevallig in dezelfde trein. Het klikt en ze wandelen samen een nacht lang door Wenen, slenterend van de ene naar de andere toeristische attractie. Onderweg praten ze over hun dromen, de liefde, hun zorgen en hun toekomstverwachtingen. Tegen het ochtendgloren nemen ze stapelverliefd afscheid van elkaar, maar zonder adressen uit te wisselen. (mv)


Ter gelegenheid van de release van HIT MAN, vertonen we onder de noemer Linklater in Focus een aantal hoogtepunten uit het oeuvre van Richard Linklater: DAZED AND CONFUSED, BOYHOOD en de BEFORE-filmreeks. Een unieke kans om deze klassiekers op het grote doek te (her)ontdekken.

Richard Linklater, VS, Oostenrijk, 1995, 101 min. Engels gesproken, zonder ondertiteling. Met Ethan Hawke, Julie Deply.