Play

Becoming Astrid

Boeiend portret van een van de beroemdste en invloedrijkste kinderboekenschrijvers ter wereld: Astrid Lindgren. Ze stierf in 2002 op 94-jarige leeftijd, een rijk oeuvre nalatend.

Tijden & Tickets

Als jonge vrouw maakte Astrid Lindgren een gebeurtenis mee die haar diep trof en het verdere verloop van haar leven zou bepalen. Het gaf haar de kracht en het zelfvertrouwen een ander pad te kiezen dan van haar in die tijd werd verwacht. Ze volgde haar hart en ontwikkelde zo haar passie voor schrijven. Met haar fantasierijke kinderboeken als PIPPI LANGKOUS groeide ze uit tot één van de meest geliefde kinderboekenauteurs ter wereld en staat ze symbool voor de vrije mens die met conventies durft te breken. Nog steeds kunnen kinderen genieten van Lindgrens prachtige erfenis in de vorm van boeken en films, waaronder PIPPI LANGKOUS, RONJA DE ROVERSDOCHTER en EMIL VAN DE HAZELHOEVE. (av)

Pernille Fischer Christensen, Zweden, Denemarken, 2018, 123 min. Zweeds & Deens gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Alba August, Trine Dyrholm, Magnus Krepper, Maria Bonnevie.
Doorlezer

"Regisseur Pernille Christensen werd nieuwsgierig toen ze een foto van een jonge Lindgren met haar zoontje zag in een Deense krant. "Ik dacht bij haar altijd alleen aan een oude vrouw. Nu ik die prachtige jonge vrouw zag, wilde ik meer weten over het verhaal achter de foto. Dat bleek totaal anders dan ik ooit had gedacht."

Lees het complete interview met regisseur Pernille Christensen.