Play

Beauty and the Dogs

Tijdens een studentenfeest in Tunis ontmoet Mariam de mysterieuze Youssef. Als ze samen het feest verlaten, begint een lange nacht waarin Mariam zal moeten vechten voor haar rechten en waardigheid in een corrupt systeem.

N.B: Deze film is Engels ondertiteld.
Tijden & Tickets

Ondanks de schok van de gebeurtenis is Mariam vastbesloten aangifte te doen tegen haar belagers. Maar dat wordt haar allesbehalve gemakkelijk gemaakt: hulpverleners en ambtenaren reageren laconiek en sturen haar van het kastje naar de muur. Ook wordt ze door de autoriteiten nog verder vernederd en gekleineerd. Terwijl de nacht vordert, dringt de vraag zich op of het recht kan zegevieren wanneer het aan de kant van de belagers staat.
De Tunesische filmmaker Kaouther Ben Hania toont het verhaal in negen bedrijven, waarbij ze ieder hoofdstuk in één take filmde. Ze baseerde haar film op het controversiële waargebeurde verhaal dat eerder in boekvorm verscheen onder de titel COUPABLE D’ÊTRE VIOLÉE.

Kaouther Ben Hania, Tunesië, Frankrijk, Zweden, Noorwegen, Libanon, Qatar, Zwitserland, 2017, 100 min. Arabisch gesproken, Engels ondertiteld. Met Rajkummar Rao, Pankaj Tripathi, Anjali Patil, Raghuvir Yadav.