Play

Beautiful Boy

Ontroerend familiedrama van de Belgische regisseur Felix van Groeningen (De Helaasheid Der Dingen, The Broken Circle Breakdown) over een vader die ontdekt dat zijn geliefde zoon verslaafd is aan drugs. Een hartverscheurend waargebeurd verhaal gebaseerd op de autobiografieën van New York Times-journalist David Sheff en zijn zoon Nic.

Tijden & Tickets

Vader David, een freelance journalist, heeft een uitstekende band met zijn getalenteerde zoon Nic. Logisch dat zijn wereld instort als Nic verslaafd blijkt te zijn. De film toont de gevolgen: zowel vader als zoon worden geplaagd door schuldgevoelens en de familiebanden komen zwaar onder druk te staan. Via flashbacks wordt de kijker meegezogen in de aanleiding van dit drama, waar de vader misschien alleen uit kan ontsnappen door zijn zoon volledig los te laten.

BEAUTIFUL BOY is het Engelstalige debuut van de Belg Felix van Groeningen (DE HELAASHEID DER DINGEN, THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN). Het veel grotere budget waarover hij beschikte, doet geen afbreuk aan zijn vermogen een ontroerend, pijnlijk en rauw menselijk drama te vertellen. De film is gebaseerd op beide memoires van vader en zoon die apart van elkaar een kroniek schreven over de verwoestende drugsverslaving. De zoon in de film, Timothée Chalamet, kennen we van CALL ME BY YOUR NAME. (jc)

Tip! Blijf even zitten na de aftiteling, je wordt getrakteerd op een prachtig gedicht van Charles Bukowski.

Felix van Groeningen, VS, 2018, 121 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Steve Carell, Maura Tierney, Timothée Chalamet.
Doorlezer

“Toen ik in 2014 de autobiografische romans Beautiful Boy van David Sheff en Tweak van zijn verslaafde zoon Nic las, werd ik bijna fysiek aangegrepen door hun verhaal over de ups en downs van drugsverslaving, de onophoudelijke opeenvolging van herstel en hervallen”, zegt Felix Van Groeningen tijdens Film Fest Gent.

Lees het complete interview met regisseur Felix van Groeningen in de Filmkrant.