Play

Beau is Afraid

Op wonderlijke wijze vertolkt Joaquin Phoenix de rol van Beau, een zachtaardige maar paranoïde man die aan een epische reis naar zijn gevreesde moeder begint.

Tijden & Tickets

De angstige Joodse knaap Beau Wassermann woont alleen in een stads appartement. Zijn leven is een aaneenrijging van angsten en nachtmerries. Zijn vaste psycholoog bereidt hem voor op een komend bezoek aan zijn moeder, maar op de vooravond van zijn reis gaat alles mis. Beau gaat toch. Wat volgt is een surrealistische, Kafkaëske reis door een op tilt geslagen Amerika, een odyssee vol horror en sprookjes. Het dwingt Beau om zijn leven en het web van leugens dat om hem heen gespannen is onder ogen te zien.

Het idee voor BEAU IS AFRAID stamt al uit de tijd voor HEREDITARY en MIDSOMMAR, de doorbraakfilms van de Amerikaanse regisseur Ari Aster. Dankzij het succes van die twee films beschikte Aster voor zijn nieuwste over een ontzagwekkend budget. Het resultaat is een groots visueel spektakel. Het is de film die zijn auteurschap tot nu toe definieert: ‘In deze film zit meer van mijzelf dan in al mijn eerdere werk. Mijn persoonlijkheid en humor zitten erin verankerd.’

Ari Aster, VS, 2023, 180 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Joaquin Phoenix, Amy Ryan.