Play

Beast

Is het een thriller? Een romantisch drama? Wat het ook is, Beast is een knaller van een film. Moll, een jonge vrouw die opgroeide in een kleine, besloten gemeenschap op Jersey, wordt verliefd op de mysterieuze buitenstaander Pascal. Maar is hij ook de seriemoordenaar die het eiland terroriseert?

Tijden & Tickets

Moll groeit op in een kleine besloten gemeenschap van de upper class. Bij haar ontmoeting met Pascal is het meteen raak. Het contrast tussen hen is echter groot. Pascal is stroper en leeft een vrij leven. Als Pascal van moord verdacht wordt, moet Moll partij kiezen.

BEAST is een film van tegenstellingen. Uiteraard vanwege het klassenverschil, maar ook door de setting. Het ruige landschap contrasteert fel met de strakke interieurs van Molls leefomgeving. Pearce zelf omschrijft zijn speelfilmdebuut als een film waarin sprookjeselementen doorklinken: een meisje komt in de bossen een man tegen die zowel de prins op het witte paard zou kunnen zijn als de grote boze wolf. Een sprookje met een onverwachte wending, want ook het meisje blijkt duistere kanten te bezitten. (ms)

Michael Pearce, VK, 2017, 107 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Jessie Buckley, Johnny Flynn, Geraldine James, Trystan Gravelle, Shannon Tarbet.