Play

Battle of the Sexes

Het is 1973 en negentig miljoen kijkers wereldwijd zijn getuige van een tenniswedstrijd die om meer gaat dan alleen het winnen: de 'Battle of the Sexes'.

Tijden & Tickets

De nr.1 van het vrouwentennis, Billy Jean King (LA LA LAND-ster Emma Stone), gaat in op de uitnodiging van ex-tenniskampioen en gesjeesde zakenman Bobby Riggs. Riggs zag zeker wel een rol voor vrouwen op de tennisbaan, maar dan vooral om ballen te rapen. Zijn seksistische opmerkingen waren een opwarmertje voor de wedstrijd. In King had hij niet alleen een toptennisser als tegenstander, maar ook iemand die niet van opgeven wist, getuige haar strijd voor gelijke beloning en vrouwenrechten. In de media stonden King en Riggs lijnrecht tegenover elkaar. Buiten de baan – in hun persoonlijke leven – leverden ze een ander gevecht. Het verweven van deze verhaallijnen is het regisseurs-echtpaar Dayton en Faris (LITTLE MISS SUNSHINE) goed gelukt. Een sportfilm, maar zeker ook een liefdesverhaal, een sociaal-politiek drama en bij vlagen een komedie. En dat alles in een perfecte retrostijl. (ej)

Jonathan Dayton & Valerie Faris, 2017, 121 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Emma Stone, Steve Carell, Andrea Riseborough, Natalie Morales, Sarah Silverman, Bill Pullman.