Play

Basic Instinct

Rerelease (in gerestaureerde versie) van de klassiek geworden erotische thriller van Paul Verhoeven. Vertoning ter gelegenheid van de aanstaande première van Benedetta.

NB: Deze film wordt niet dagelijks vertoond.
Tijden & Tickets

Michael Douglas en Sharon Stone zijn aan elkaar gewaagd in deze erotische thriller over de bloedige moord op een popster in Los Angeles. Hoofdverdachte is de vriendin van de zanger, thrillerschrijfster Catherine Tramell. Zij lijkt nauwelijks aangedaan door de dood van haar minnaar.

Paul Verhoevens vierde Amerikaanse productie deed een schokgolf door puriteins Amerika gaan. De onbekommerde, expliciete weergave van seks, de vermeende misogynie en de LHBTIQ-vijandige ondertoon zorgden voor veel ophef. Het werd desondanks, of dankzij al dat rumoer, een groot commercieel succes. Voor Verhoeven was BASIC INSTINCT een voortzetting van het thema van DE VIERDE MAN, waarin Renée Soutendijk Sharon Stone voorgaat als dodelijke blonde verleidster.

Paul Verhoeven, Frankrijk, 1992, 128 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Michael Douglas, Sharon Stone, George Dzundza, Jeanne Tripplehorn, Denis Arndt.
Basic Instinct ps 1 jpg sd low 6137171d36f24