Play

Barn

Indringend en meesterlijk geconstrueerd Noors drama over de nasleep van een fataal ongeval op een middelbare school in Oslo.

Tijden & Tickets

Was het een ongeval, of moord? De ruzie tussen de klasgenoten Lykke, dochter van een parlementslid, en Jamie, zoon van een populistische politicus, leidt tot een fatale val waaraan Jamie komt te overlijden. Genoeg ingrediënten voor een verhaal dat alle kanten op kan gaan: de oorzaak van de ruzie, het verwerken van dit drama, de gevolgen voor de betrokkenen, en natuurlijk de politieke implicaties. Haugerud, filmwetenschapper, theaterregisseur en schrijver laat de toeschouwer de impact van deze gebeurtenis meevoelen. Zijn kracht is de observatie, zonder oordeel.

BARN is Haugeruds bewerking van een gebeurtenis die hij als kind zelf meemaakte. Een gebeurtenis die uiteindelijk het startpunt werd voor deze film over schuld, opvoeding, relaties, het onderwijssysteem en de rol van communicatie in het omgaan met tragedies. Grootse thema’s in een sensitief drama, gedragen door levensechte vertolkingen van de voortreffelijke cast. (ej)

Dag Johan Haugerud, Noorwegen, Zweden, 2019, 157 min. Noors gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Henriette Steenstrup, Jan Gunnar Røise, Thorbjørn Harr, Andrea Bræin Hovig, Hans Olav Brenner.