Play

Barbie

Dé zomerhit van 2023 is deze barbieroze komedie van Greta Gerwig (Lady Bird) over een pop die gedwongen wordt uit Barbieland te vertrekken vanwege haar onvolkomenheden. Winnaar van de Oscar voor beste soundtrack (Billie Eilish - What was I made for).

Tijden & Tickets

We wisten eerlijk gezegd niet dat we erop zaten te wachten; een film over de iconische Mattel-pop Barbie. Tot de trailer online verscheen en het internet zo ongeveer ontplofte.

In BARBIE neemt regisseur Greta Gerwig – die tevens samen met Noah Baumbach het scenario schreef – ons mee naar Barbieland, een plek waar alles en iedereen perfect is. Behalve als je een existentiële crisis hebt. Of als je een Ken bent. In deze film ontdekt Barbie, vertolkt door Margot Robbie, dat er meer is in het leven dan uiterlijke perfectie. Terwijl ze haar vertrouwde wereld van glamour en luxe achter zich laat, begint Barbie een avontuurlijke reis met als eindbestemming zelfacceptatie.

Om de wereld van BARBIE tot leven te brengen, deed Gerwig een beroep op productieontwerper Sarah Greenwood, die al zes keer werd genomineerd voor een Oscar. Een zevende Oscarnominatie lijkt ons een zekerheidje, maar ook als dat niet lukt, heeft Greenwood in ieder geval al één wapenfeit op haar naam: een wereldwijd tekort aan roze verf. Gerwig wou het felste roze dat op de markt te krijgen is. Greenwood vond de verf bij fabrikant Rosco en kocht de wereldwijde voorraad op. Tot en met de laatste druppel. Zodat elk attribuut en meubel in het huis van Barbie roze kon worden geschilderd. Wij kunnen in ieder geval nauwelijks wachten tot 19 juli, de dag waarop we ons eindelijk in de snoeproze wereld van BARBIE kunnen onderdompelen.

(mv)

Greta Gerwig, VS, VK, 2023, 114 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Margot Robbie, Ryan Gosling, Dua Lipa, Ariana Greenblatt, Helen Mirren..