Play

Bar Bahar + Q&A director Maysaloun Hamoud

Palestijnse variant op SEX AND THE CITY over drie vrouwen die hun weg proberen te vinden in het beklemmende maar tegelijkertijd ook vrijzinnige Tel Aviv – het ‘Berlijn van het Midden-Oosten’.

Deze film is Engels ondertiteld.
Tijden & Tickets

De aantrekkelijke Laila combineert haar serieuze werk als advocaat met een feestend bestaan in de avonduren. Ze deelt haar appartement met de lesbische barkeeper en dj Salma. De derde kamer verhuren ze aan de moslima Nour die informatica studeert.

BAR BAHAR is een zeer kleurrijk en genuanceerd verhaal over moderne, seksueel actieve, maar bovenal onafhankelijke vrouwen in een stad met twee gezichten. Het speelfilmdebuut van Maysalan Hamoud kreeg lovende recensies, maar ook een fatwa vanwege haar interpretatie van de Islam. De film is echter geen pamflet. In tegendeel, het is eerder een subtiele oproep tot sociale verandering en tot reflectie over feminisme. Iets dat zeker niet gereduceerd moet worden tot alleen maar een vrouwenzaak. (ej)

Maysaloun Hamoud, Israël, Frankrijk, 2018, 103 min. Hebreeuws & Arabisch gesproken, Engels ondertiteld. Met Mouna Hawa, Sana Jammelieh, Shaden Kanboura, Mahmud Shalaby, Nisrin Abou-Hanna.