Play

Back to Black

Biografische film over het leven van een van de meest iconische muzieksterren van de 21ste eeuw: de Britse jazz- en soulzangeres Amy Winehouse.

Tijden & Tickets

VALERIE, BACK TO BLACK, REHAB – wie kent haar hits niet? Achter de hits schuilt echter een getroebleerd persoon. In dit levensverhaal van Amy Winehouse komen zowel haar muzikale hoogtepunten als haar persoonlijke demonen voorbij: overmatige roem, drugs en de in de roddelpers breed uitgemeten knipperlichtrelatie met haar grote liefde Blake Fielder-Civil. Maar ook de mooie tijden komen aan bod in BACK TO BLACK, zoals Amy’s vroege jaren in bruisend Londen, voordat wereldwijde roem een schaduw over haar leven zou werpen.

BACK TO BLACK, gemaakt met medewerking van Amy’s vader Mitch Winehouse en geschreven door Matt Greenhalgh, die ook het scenario voor CONTROL van Anton Corbijn schreef, roept natuurlijk herinneringen op aan de documentaire AMY uit 2015, al is de toon enigszins verschillend. In die documentaire kwamen vele pijnlijke kwesties naar boven, waaronder het gegeven dat Mitch Amy waarschijnlijk uitbuitte. Deze biopic is milder van toon en is bovenal een ode aan de genialiteit van Winehouse.

Sam Taylor-Johnson, VK, Frankrijk, VS, 2024, 122 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Marisa Abela, Eddie Marsan, Jack O'Connell, Lesley Manville, Juliet Cowan.