Böse Spiele Rimini Sparta

Ulrich Seidl (Paradies: Liebe) verweeft de levensverhalen van de aan lager wal geraakte schlagerzanger Richie en diens pedofiele broer Ewald.

Tijden & Tickets

Seidl presenteerde in 2022 twee nieuwe films: RIMINI en SPARTA. In RIMINI zien we de tragikomische lotgevallen van een als gigolo bijklussende schlagerzanger; SPARTA volgt diens broer, die in een armoedig dorp in Roemenië met een groep kinderen een vervallen schoolgebouw transformeert in fort Sparta, maar ondertussen wel zijn pedofiele verlangens in toom moet zien te houden. En dan is er nog hun dementerende vader, die in zijn verzorgingstehuis nazi-liederen zingt.

Toen Seidl aan de opnames begon, was hij van plan de twee verhalen in één film te verwerken. Later werd de film alsnog in twee delen gesplitst. Seidl heeft inmiddels besloten de films toch weer samen te voegen. Het resultaat is BÖSE SPIELE – RIMINI SPARTA. Een unieke, eenmalige kans voor alle Maastrichtse Seidl-fans om de film te zien die de regisseur oorspronkelijk voor ogen had. Wie bereid is om drieënhalf uur van zijn leven aan deze film te geven, wordt getrakteerd op een verontrustend en troosteloos meesterwerk dat gerust tot de hoogtepunten in het oeuvre van de controversiële Oostenrijker mag worden gerekend. (mv)

Ulrich Seidl, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, 2023, 205 min. Duits, Italiaans & Roemeens gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Georg Friedrich, Michael Thomas, Tessa Göttlicher, Claudia Martini, Inge Maux, Florentina Elena Pop, Hans-Michael Rehberg..