Play

Avec Amour et Acharnement

Intiem relatiedrama van Claire Denis (Beau Travail) over een driehoeksverhouding tussen een vrouw, haar man en diens beste vriend. Met Juliette Binoche en Vincent Lindon.

Tijden & Tickets

Sara en Jean – uitstekend vertolkt door Juliette Binoche en Vincent Lindon – zijn al tien jaar samen en wonen in een appartement met uitzicht over Parijs. Zij is radiopresentator; hij is ex-sportman en net vrijgelaten uit de gevangenis. Als Sara haar oude geliefde François tegen het lijf loopt – ooit de beste vriend van Jean – maakt haar hart een sprongetje. Bij een volgende ontmoeting vlamt de liefde tussen hen onmiddellijk weer op. Hoewel Sara’s afwijzingen van de avances van François steeds minder overtuigend worden, blijft Sara ook veel van Jean houden.

De film concentreert zich volledig op de complexe gevoelens van mensen die verwikkeld zijn in een driehoeksverhouding, met Juliette Binoche op haar best. Winnaar van de Zilveren Beer voor de beste regie bij de Berlinale van 2022. (bw)

Claire Denis, Frankrijk, 2022, 116 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Juliette Binoche, Vincent Lindon, Grégoire Colin, Issa Perica, Bulle Ogier.
1137807 62d7bfb8e975f